Aula d´Extensió Universitària de Sabadell, per a la Gent Gran

MENU

Històric > Classes setmanals > GEORG PHILIP TELEMANN, EL GENI MÉS PROFÍLIC DEL BARROC ALEMANY


GEORG PHILIP TELEMANN, EL GENI MÉS PROFÍLIC DEL BARROC ALEMANY


21/05/2018


Originari de la vila saxona de Magdeburg, va ser un compositor de referència a l’Alemanya del seu temps i molt més cèlebre en vida que el mateix Johann Sebastian Bach. Gràcies a la seva llarga vida i a una extraordinària capacitat creativa, Georg Philip Telemann (1681-1767), és autor d’un ingent catàleg de composicions que abasta les 3.600 obres. Aquesta fita l’ha fet aparèixer fins i tot al “Record guinness book” com a compositor més prolífic de tots els temps.

 

Inicialment estudià Dret a la Universitat de Leipzig, temps en que va fer amistat amb el jove Georg Friedrich Händel. En l’àmbit professional ocupà càrrecs musicals a les viles d’Eisenach i Frankfurt fins a assolir el càrrec de Director Musices de la ciutat d’Hamburg durant les darreres dècades de la seva vida.

 

Més enllà de la seva dimensió creativa, Telemann també va ser un dinamitzador dedicat a la promoció, organització i difusió musical, creant diferents “Collegium Musicum” a Leipzig, Frankfurt, etc...o impulsant la publicació d’edicions de partitures, sobretot pròpies. El seu prestigi el portarà també a escriure tres opuscles de caràcter autobiogràfic, que avui són una de les fonts més importants per conèixer la seva trajectòria.

 

En etapa de maduresa, Telemann des d’Hamburg va mantenir una relació epistolar amb Haendel a Londres, on es mostra molt interessat en temes de botànica i plantes exòtiques, que cultivava al seu jardí d’Hamburg.


AMB EL SUPORT DE:
Generalitat de Catalunya
TUTELADA PER:
Universitat Autònoma de Barcelona
FEDERADA A:
AFOPA

AMB EL PATROCINI DE:
Ajuntament de Sabadell
HI COL·LABOREN:
Fundació Banc Sabadell Orquesta sinfònica del Vallès Obra Social de Caixa Sabadell Residencia Allegra Juventus Musicals de Sabadell Dicoma
Aula d’Extensió Universitària de Sabadell, per a la Gent Gran - Mapa web · Política de cookies · Avís legal · Contacte · Disseny web Anunzia