Aula d´Extensió Universitària de Sabadell, per a la Gent Gran

MENU

Històric > Classes setmanals > LA NOVA MOBILITAT I EL REPTE DE LA DESCARBONITZACIÓ.


LA NOVA MOBILITAT I EL REPTE DE LA DESCARBONITZACIÓ.


02/12/2019


Un dels reptes més grans de la mobilitat és la descarbonització del transport per carretera.

Les solucions de moment no són úniques i fan que l’escenari sigui molt complex. El vehicle elèctric juga un paper clau però no serà la solució que ens acostarà a l’objectiu de cero emissions de CO2, haurem de desenvolupar altres tecnologies.

Entretant els vehicles que es comercialitzaran en els propers 5 anys, en la seva majoria, estaran conectats a la xarxa, el que vol dir que es crearan molts models nous de negoci i de gestió.

En paral·lel anirem adoptant solucions d’ajuts al conductor fins a tenir moltes funcions que ens donaran automatismes que permetran que els vehicles, en multitud de situacions puguin circular sense intervenció del conductor. En un termini de 10 anys els canvis seran de molta envergadura i s’avançarà cap el idíl·lic concepte de “cero accidents”.

Tots aquells avenços tecnològics es trobaran amb uns canvis d’hàbits a la societat que anirà migrant als vehicles compartits i al concepte d’us en lloc de la propietat.

Estem davant d’un dels episodis de canvi més important de la industria de l’automòbil dels últims 50 anys.


AMB EL SUPORT DE:
Generalitat de CatalunyaAjuntament de Sabadell
TUTELADA PER:
Universitat Autònoma de Barcelona
FEDERADA A:
AFOPA

HI COL·LABOREN:
Fundació Banc Sabadell Orquesta sinfònica del Vallès Obra Social de Caixa Sabadell Residencia Allegra Juventus Musicals de Sabadell Dicoma
Aula d’Extensió Universitària de Sabadell, per a la Gent Gran - Mapa web · Política de cookies · Avís legal · Contacte · Disseny web Anunzia