Aula d´Extensió Universitària de Sabadell, per a la Gent Gran

MENU

Històric > Classes setmanals > L'ENSENYAMENT A SABADELL DURANT LA GUERRA CIVIL


L'ENSENYAMENT A SABADELL DURANT LA GUERRA CIVIL


21/05/2018


Es tracta d’analitzar els resultats de la major preocupació per l’educació a Sabadell per part dels governs municipals del període de guerra, de cara a cobrir les tradicionals mancances que hi havia a la ciutat en aquest servei.

Entre les principals novetats, cal destacar la substitució de l’ensenyament privat de les escoles religioses per una doble xarxa pública d’ensenyament primari: la de l’estat, ja existent, i la de la Generalitat de Catalunya.

Una altra tasca important fou la creació de centres públics d’ensenyament secundari amb la posada en marxa d’un institut-escola ordinari i un institut obrer per a adults, en el qual es podia cursar un batxillerat abreujat.

També es va posar força èmfasi en el desenvolupament de l’ensenyament professional amb la creació d’una Escola de Comerç i una altra d’Idiomes, el desdoblament de l’Escola Industrial d’Arts i Oficis, i la posada en marxa d’una Escola d’Infermeria.

De tota manera les circumstàncies de la guerra van comportar moltes dificultats de tota mena a l’hora de posar en pràctica aquest nou pla de millores de l’ensenyament en general.


AMB EL SUPORT DE:
Generalitat de Catalunya
TUTELADA PER:
Universitat Autònoma de Barcelona
FEDERADA A:
AFOPA

AMB EL PATROCINI DE:
Ajuntament de Sabadell
HI COL·LABOREN:
Fundació Banc Sabadell Orquesta sinfònica del Vallès Obra Social de Caixa Sabadell Residencia Allegra Juventus Musicals de Sabadell Dicoma
Aula d’Extensió Universitària de Sabadell, per a la Gent Gran - Mapa web · Política de cookies · Avís legal · Contacte · Disseny web Anunzia