Aula d´Extensió Universitària de Sabadell, per a la Gent Gran

MENU

Històric > Classes setmanals > L'EVOLUCIÓ DE L'ORQUESTRA SINFÒNICA (V)


L'EVOLUCIÓ DE L'ORQUESTRA SINFÒNICA (V)


27/05/2019


En aquest curs 18-19 culminarem, amb la quarta i cinquena parts, les xerrades sota el títol “Evolució de l’orquestra simfònica” que volen mostrar que l’orquestra no ha estat una formació tancada i monolítica sinó que, ben al contrari, s’ha adaptat a les èpoques, espais i necessitats que ha anat transitant i, especialment, com s’ha produït la interrelació entre la creació, els compositors, i la interpretació: la millora dels instruments i de les tècniques interpretatives.

La primera part va abraçar el Barroc, especialment l’Orquestra de Cambra, o de cordes soles.

La segona part es va centrar en el Classicisme, on l’orquestra queda configurada.

La tercera part va ser per al Romanticisme, on l’orquestra es desenvolupa àmpliament.

A la quarta xerrada la cronologia es bifurca. Per un cantó hi ha el simfonisme on el que interessa són els detalls i el color.

I finalment, la cinquena xerrada té la impossible missió de revisar el s.XX on els “ismes” i les diferents tendències es superposen i es contradiuen.


AMB EL SUPORT DE:
Generalitat de CatalunyaAjuntament de Sabadell
TUTELADA PER:
Universitat Autònoma de Barcelona
FEDERADA A:
AFOPA

HI COL·LABOREN:
Fundació Banc Sabadell Orquesta sinfònica del Vallès Obra Social de Caixa Sabadell Residencia Allegra Juventus Musicals de Sabadell Dicoma
Aula d’Extensió Universitària de Sabadell, per a la Gent Gran - Mapa web · Política de cookies · Avís legal · Contacte · Disseny web Anunzia