• Universitat Autònoma Barcelona
  • Vista general d´un AUDITORI ( FCS )
  • Escola de música de la Creu Alta

MENU

Història
Aula d´Extensió Universitària de Sabadell, per a la Gent Gran


El 17 de gener de 2006 un grup de persones interessades en el projecte de posar en marxa una Aula de la gent gran a Sabadell es reuniren a l’Ajuntament per presentar la idea i sol·licitar l’ajut inicial del Consistori per a poder engegar el projecte.

 

També es comptà amb el suport de l’AFOPA –la Federació d’Aules de Catalunya-.La motivació per la cultura i la circumstància que, a causa l’edat, la gent gran ara disposava d’un temps que abans no tenia, eren els vectors que empenyien decididament el projecte.

 

El 20 d’abril de 2006 se celebra l’Assemblea Constituent, s’aproven els Estatuts i queda formada la primera Junta Directiva presidida pel senyor Francesc Batlló. L’objectiu era clar: el mes d’octubre calia començar les classes. Així doncs, es demanà la tutela de la UAB i la primera Comissió de Docència començà a configurar el primer programa.

 

Es va treballar de valent i aviat es tancà la primera onada d’inscripcions en 400 socis, nombre que va fer necessari obrir una llista d’espera. L’Aula començà a caminar amb pas ferm.

 

El 2 d’octubre de 2006 tingué lloc la primera Inauguració de Curs a La Faràndula, amb una conferència a càrrec del professor Francesc Lozano A continuació, ja s’entrà en la dinàmica –que encara perdura- de dues classes cada dilluns. El primer auditori fou el del Banc Sabadell i es deixà el de la Caixa de Sabadell per a cursos més reduïts.

 

Animats pel suport aconseguit, començaren també els cursos monogràfics –el primer, sobre la Història dels Càtars- amb la corresponent Aula Itinerant, així com visites culturals i altres activitats.

 

De seguida es feu palès que caldria organitzar un segon grup a l’auditori de la Caixa de Sabadell, on també començaren les classes el dia 8 de gener. I amb aquest ritme s’arribà al final del primer curs, amb un Acte de Cloenda al pati de l’Estruch i un viatge a Grècia.

 

Eren ja 683 socis, un 29% d’homes i un 71% de dones, proporció que, passats deu anys, ha variat ben poc. Estava clar que la idea era reeixida, la feina del promotors havia estat intensa i a l’iniciar el curs 2007-08 ja eren 1100 els inscrits i calgué formar el tercer grup, amb seu a l’auditori de Fira Sabadell.

 

El curs següent s’inaugurà el web de l’Aula i s’iniciaren les sessions de l’Aula Fòrum, així com la que seria la seu definitiva de l’Aula al local cedit per l’Ajuntament, al Mercat de Sant Joan.

 

El 2009 ja fou possible utilitzar l’auditori nou de Caixa Sabadell, després d’un temps a La Faràndula i el 2010 s’elegeix presidenta la senyora Agustina Matas de la Rica, a qui el 2014 li pren el relleu una nova Junta presidida pel senyor Joan Saborido. 9 Enguany el nombre de socis oscil.la al voltant dels 1300 (concretament 1283 a 30 d’abril passat, amb 128 altes i 146 baixes respecte de la mateixa data de l’any passat) i una edat promig de 73 anys. Amb aquesta xifra d’alumnes, l’Aula de Sabadell segueix situada en segon lloc entre les 53 aules catalanes, darrera de les Aules de Barcelona.

 

L’assistència mitjana a les classes dels dilluns continua sent d’unes 800 persones, les quals omplen els nostres tres auditoris –els dos de la Fundació CaixaSabadell i el de la Fira-, i ens mostren l’interès dels socis per aquesta activitat bàsica de l’Aula. Durant aquest curs hem programat quaranta-set classes ordinàries, simultàniament en els tres auditoris.

 

Algunes d’elles en formats innovadors per tal d’aportar una dimensió diferent al clàssic format docent. Comentari especial mereixen sempre les Conferències extraordinàries celebrades a La Faràndula i massivament concorregudes. Aquest curs han estat a càrrec dels professors Vicenç Villatoro, Joan Rigol i Cristóbal Colón. La nostra voluntat és sempre la de mantenir un nivell òptim en la qualitat tant de professors com dels temes tractats.

 

És clar que aconseguir l’excel·lència és difícil, però el conjunt de les opinions, qualificacions i enquestes que ens feu arribar i, sobre tot, l’assistència continuada a les classes i el seguit de noves inscripcions, ens indiquen que el nivell assolit és el correcte.

AMB EL SUPORT DE:
Generalitat de CatalunyaAjuntament de Sabadell
TUTELADA PER:
Universitat Autònoma de Barcelona
FEDERADA A:
AFOPA

HI COL·LABOREN:
Fundació Banc Sabadell Fundació la caixa Fira sabadell Orquesta sinfònica del Vallès Juventus Musicals de Sabadell Fira sabadell vuket

Aula d’Extensió Universitària de Sabadell, per a la Gent Gran - Mapa web · Política de cookies · Avís legal · Contacte · Disseny web Anunzia