• Campus UAB
 • Sr, Joan Anton Català
 • Sr, Toni Santana
 • Sr.Salvador Alsius
 • Sr. Manel Larrosa
 • Dr. Antoni Trilla
 • Sr.Albert Beorlegui
 • KamBrass Quintet
 • Sr. Pol Avinyó
 • Sra. Anna Castellanos
 • Sr. Jordi Camins
 • Fanny Bulló i Josep Mª Roviralta
 • Sr. Xavier Chavarria
 • Sr. Jorge Rodríguez
 • Belles Arts
 • Aula d´Extensió Universitària de Sabadell, per a la Gent Gran
 • Escola de música de la Creu Alta

MENU

Història
Aula d´Extensió Universitària de Sabadell, per a la Gent Gran


El 17 de gener de 2006 un grup de persones interessades en el projecte de posar en marxa una Aula de la gent gran a Sabadell es reuniren a l’Ajuntament per presentar la idea i sol·licitar l’ajut inicial del Consistori per a poder engegar el projecte. També es comptà amb el suport de l’AFOPA –la Federació d’Aules de Catalunya-. La motivació per la cultura i la circumstància que, a causa de l’edat, la gent gran ara disposava d’un temps que abans no tenia, eren els vectors que empenyien decididament el projecte.

 

El 20 d’abril de 2006 se celebra l’Assemblea Constituent, s’aproven els Estatuts i queda formada la primera Junta Directiva presidida pel senyor Francesc Batlló. L’objectiu era clar: el mes d’octubre calia començar les classes. Així doncs, es demanà la tutela de la UAB i la primera Comissió de Docència començà a configurar el primer programa. Es va treballar de valent i aviat es tancà la primera onada d’inscripcions en 400 socis, nombre que va fer necessari obrir una llista d’espera. L’Aula començà a caminar amb pas ferm.

 

El 2 d’octubre de 2006 tingué lloc la primera Inauguració de Curs a La Faràndula, amb una conferència a càrrec del professor Francesc Lozano.

 

A continuació, ja s’entrà en la dinàmica de dues classes cada dilluns. El primer auditori fou el del Banc Sabadell i es deixà el de la Caixa de Sabadell per a cursos més reduïts. Animats pel suport aconseguit, començaren també els cursos monogràfics –el primer, sobre la Història dels Càtars- amb la corresponent Aula Itinerant, així com visites culturals i altres activitats. De seguida es feu palès que caldria organitzar un segon grup a l’auditori de la Caixa de Sabadell, on també començaren les classes el dia 8 de gener.

 

I amb aquest ritme s’arribà al final del primer curs, amb un Acte de Cloenda al pati de l’Estruch i un viatge a Grècia. Eren ja 683 socis, un 29% d’homes i un 71% de dones, proporció que, passats deu anys, ha variat ben poc.

 

Estava clar que la idea era reeixida, la feina dels promotors havia estat intensa i en iniciar el curs 2007-08 ja eren 1.100 els inscrits i calgué formar el tercer grup, amb seu a l’auditori de Fira Sabadell. El curs següent s’inaugurà el web de l’Aula i es començaren  les sessions de l’Aula Fòrum, així com la que seria la seu definitiva de l’Aula al local cedit per l’Ajuntament, al Mercat de Sant Joan. El 2009 ja fou possible utilitzar l’auditori nou de Caixa Sabadell, després d’un temps a La Faràndula i el 2010 s’elegeix presidenta la senyora Agustina Matas de la Rica, a qui el 2014 li pren el relleu una nova Junta presidida pel senyor Joan Saborido.

 

Durant el curs 2017-18 es va renovar la pàgina web que ja portava 9 anys sense reformar a fons. La nova web es va modificar de forma que sigui més intuïtiva, més gràfica i amb més prestacions i s’adapta automàticament a les noves formes dels dispositius de visualització, telèfons mòbils, tauletes, portàtils i ordinadors de sobretaula.

 

L’any 2018 es nomena president de l’Aula al Sr. Esteve Font Renom, càrrec que ocupà fins al maig del 2022. Durant aquest període el bon ritme de l’Aula i l’increment d’alumnes no ha parat, arribant l’any 2019 al màxim: 1.318 alumnes i una ocupació dels espais dels auditoris superior al 85%.

 

L’any 2020, any de la pandèmia, marcà de forma contundent el funcionament de l’Aula que passa dels 1.318 socis que tenia el 2019 als 1.046 a l’estiu del 2022 amb la pèrdua de quasi 300 socis.  

 

La situació està estabilitzada i sembla que s’ha iniciat una suau recuperació i tenim l’esperances que el curs vinent sigui l’any de la recuperació.

AMB EL SUPORT DE:
Generalitat de CatalunyaAjuntament de Sabadell
VINCULADA A:
Universitat Autònoma de Barcelona
FEDERADA A:
AFOPA

HI COL·LABOREN:
Fundació del Banc de Sabadell Fundació la caixa Fira sabadell Juventus Musicals de Sabadell Belles Arts Fira sabadell vuket

Aula d’Extensió Universitària de Sabadell, per a la Gent Gran - Mapa web · Política de cookies · Avís legal · Contacte · Disseny web Anunzia